E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι ακριβώς έχει να κάνει με τα στέφανα γάμου ο κουμπάρος την ώρα του γάμου (και γιατί)!

Ο συμβολικός χαρακτήρας που έχουν τα στέφανα

Τι ακριβώς έχει να κάνει με τα στέφανα γάμου ο κουμπάρος την ώρα του γάμου (και γιατί)!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στέφανα γάμου είναι από τα πλέον συμβολικά κοσμήματα. Για την ακρίβεια, είναι ένα βασικό σύμβολο που απονέμεται σαν στέμμα στο ανδρόγυνο για την οικογένεια που πρόκειται να δημιουργήσουν, «χτίζοντας» το δικό τους προσωπικό «βασίλειο»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συμβολικός χαρακτήρας που έχουν τα στέφανα γάμου και παράλληλα, ο λόγος που κάνει πιο «δύσκολη» την επιλογή τους είναι ότι πρόκειται να φορεθούν μόνο μία φορά στη ζωή ενός ζευγαριού! Μία φορά που όμως… θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους, «καλωσορίζοντας» την νέα τους αρχή!

Γι’ αυτό, αν και κανένας παντρεμένος… δεν ξαναφορά ποτέ τα στέφανα του γάμου του, παρά μόνο στην εκκλησία, τα στέφανα γάμου μπαίνουν σε ειδική θέση μετά το μυστήριο του γάμου, τοποθετούνται συνήθως στην κρεβατοκάμαρα και επιδεικνύονται με τιμή και καμάρι σε κάθε αφορμή.

Φυσικά, είναι και περιπτώσεις όπου τα στέφανα γάμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλο γάμο, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι σε παλαιότερες εποχές τα στέφανα ήταν λειτουργικά σκεύη του ίδιου του ναού για να τελεί τους γάμους που λάμβαναν χώρα, γεγονός που συνεπάγονταν ότι τα ίδια στέφανα ήταν κοινά για όλους τους νεόνυμφους κάθε εκκλησίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στέφανα γάμου: σημασία έχει να μάθεις τα βήματα!

Πριν καν μπει ένας κουμπάρος ή μια κουμπάρα στη διαδικασία να αποκτήσει τα στέφανα γάμου, εκείνο που τον απασχολεί είναι τα βήματα της διαδικασίας που ακολουθείται με τα στέφανα.

Γι’ αυτό, ας τα πάρουμε με τη σειρά! Μόλις ο ιερέας ευλογήσει τα στέφανα επάνω στο άγιο Ευαγγέλιο και αφού πει το γνωστό: «Στέφεται ο δούλος του Θεού (τάδε) την δούλη του Θεού (τάδε)», τοποθετεί στα κεφάλια των νεόνυμφων πλέον τα στέφανα. Έπειτα τα παραλαμβάνει ο/η κουμπάρος/α και τα αλλάζει στα κεφάλια των νεόνυμφων τρεις φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τριπλή αλλαγή δηλώνει τον ιερό αριθμό τρία, που είναι η Αγία Τριάδα, τα τρία πρόσωπα, στα ονόματα των οποίων παραδίδει η Εκκλησία τους νεόνυμφους. Η τριπλή αλλαγή φανερώνει και την αλληλοσυμπλήρωση των δύο ανθρώπων στη νέα τους συζυγική ευλογημένη από την Εκκλησία ζωή.

Μετά τη διαδικασία της στέψης, κουμπάρος/α στέκεται πίσω από τους νεόνυμφους και δέχεται τα στέφανα, τα οποία αλλάζει τρείς φορές, όπως έκανε και με τα δακτυλίδια του αρραβώνα, σταυροειδώς έτσι ώστε το δεξί χέρι να βρίσκεται πάντοτε στο κεφάλι του άνδρα και το αριστερό στο κεφάλι της γυναίκας. Τα στέφανα στα κεφάλια των νεόνυμφων συμβολίζουν τα τρόπαια της νίκης, σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Δεν τελειώσατε ακόμα όμως! Ακολουθεί ο περιβόητος «χορός του Ησαΐα», όπου ο ιερέας καθοδηγεί κυκλικά τους νεόνυμφους και τους κουμπάρους, σε σχήμα χορού, με τους κουμπάρους να κρατούν διακριτικά τα στέφανα πίσω από το ζευγάρι σε όλη αυτή τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελική επιλογή!

Από τη μέρα που αποδέχεστε την ύψιστη τιμή να παντρέψετε ένα αγαπημένο σας ζευγάρι, έχετε όλο τον χρόνο να «αγχωθείτε» για τα παραπάνω διαδικαστικά με την ησυχία σας. Για εκείνο που δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου είναι τα στέφανα γάμου. Οι επιλογές ανάμεσα σε κλασικά σχέδια με αυθεντικά στοιχεία της θρησκευτικής παράδοσης ή πιο μοντέρνα σχέδια σε νεανικότερο minimal look είναι πολλές, χαρίζοντας την ευελιξία που θέλετε για να βρείτε τα λαμπερά, αλλά και ταιριαστά ιδίως με το νυφικό, στέφανα γάμου που επιθυμείτε!

Αυτή ακριβώς την ευελιξία σε επιλογές, σε συνδυασμό με άριστη ποιότητα κατασκευής και τιμές που ανταποκρίνονται σε κάθε προϋπολογισμό, βρίσκετε στη συλλογή με χειροποίητα στέφανα γάμου από το Kosmima24. Η διαχρονική αξία στα κοσμήματα για γάμο!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Σήμερα

Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Σήμερα

Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Σήμερα

Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Χτες

Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Χτες

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Χτες

Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Χτες

Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Προχτές

Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Προχτές

Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Προχτές

Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.