E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο κορυφαίος Γιαγιά Τουρέ στα ερυθρόλευκα, μετά από 12 χρόνια

Tο πολύτιμο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού

Ο κορυφαίος Γιαγιά Τουρέ στα ερυθρόλευκα, μετά από 12 χρόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν 12 Ιουλίου του 2005 όταν ο 22χρονος τότε, Γιαγιά Τουρέ,  "έπιασε λιμάνι" προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο «νέος Βιεϊρά» - όπως τον αποκαλούσαν - ήταν μία από τις μεταγραφές εκείνης της χρονιάς που δεν ακούστηκε ιδιαίτερα, δεδομένου ότι η ΠΑΕ είχε υπογράψει παράλληλα με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου του Παναθηναϊκού, τον Ντάνι της Μπαρτσελόνα και τον Μιχάλη Καψή, που είχε κατακτήσει το Euro 2004 με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος έναν χρόνο πριν.

Παρότι άγουρος ακόμα, ο πολλά υποσχόμενος χαφ από την Ακτή του Ελεφαντοστού έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εμφανίσεις του Ολυμπιακού σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Στα 26 παιχνίδια που αγωνίστηκε συνολικά με τη ερυθρόλευκη φανέλα, σημείωσε τρία γκολ και μία ασίστ βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει το νταμπλ της σεζόν 2005/06.
Το καλοκαίρι του 2006, οι δρόμοι του Γιαγιά Τουρέ και του Ολυμπιακό χώρισαν. Ωστόσο, η μετέπειτα εκπληκτική εξέλιξη του 23χρονου μέσου, τον οδήγησε σε μία αξιοζήλευτη καριέρα στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου· Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.

Το 2008, ο Σεΐχης Μανσούρ αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Μάντσεστερ Σίτι, αποφασισμένος να κάνει μεγάλες επενδύσεις στον σύλλογο. Δύο χρόνια μετά, η Σίτι πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες αγορές που είχε κάνει ως τότε - όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα. Δεν ήταν άλλη από την απόκτηση του Τουρέ, έναντι 24,5 εκατομμυρίων λιρών (!) ο οποίος μάλιστα, το 2011, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την Σίτι, η οποία κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από 44 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, με τη λήξη της περασμένης σεζόν, η οκταετής θητεία του 35χρονου πια Γιαγιά Τουρέ στη Σίτι έλαβε τέλος. Μετά από 315 συμμετοχές, 3 πρωταθλήματα, 3 Λιγκ Καπ, 1 Κύπελλο Αγγλίας, 1 Community Shield και 1 βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, ο τέσσερις φορές βραβευμένος ως καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής (2011-2014) έμεινε ελεύθερος από τους Πολίτες προς αναζήτηση νέας ομάδας.

Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός άδραξε την ευκαιρία της διαθεσιμότητας του Τουρέ και έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του να αποκτήσει έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, προτείνοντάς του συμβόλαιο αξίας 2,2 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο (πλέον φόρων). Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Γιαγιά Τουρέ επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε έπειτα από 12 χρόνια.
Λίγο αργότερα, ήρθε ακόμα μία διάκριση για τον ποδοσφαιριστή από την Ακτή του Ελεφαντοστού. Έπειτα από ψηφοφορία που διοργάνωσε η μεγαλύτερη αφρικανική αθλητική ιστοσελίδα footballlive.ng για την ανάδειξη της κορυφαίας ενδεκάδας όλων των εποχών - στην οποία συμμετείχαν 385,836 αναγνώστες - ο Τουρέ ψηφίστηκε, ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της μεσαίας γραμμής, ακολουθούμενος από τους Μικαέλ Εσιέν και Τζέι-Τζέι Οκότσα.

Επί του παρόντος, το πολύτιμο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού δουλεύει πυρετωδώς ώστε να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να συμπεριληφθεί σύντομα στις κανονικές προπονήσεις, αλλά και στην αποστολή της ομάδας. Όπως αναμένεται, θα τεθεί στη διαθεσιμότητα του Πέδρο Μαρτίνς στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Φίλαθλοι και διοίκηση ελπίζουν ότι ο Τουρέ θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό να βγει νικητής στα μεγάλα ντέρμπι που ακολουθούν, όπως αυτά απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που είναι και οι μεγάλοι ανταγωνιστές των ερυθρόλευκων στο στοίχημα της Superleague 2018/19 για την κατάκτηση του τίτλου.

Φωτογραφία απο @olympiacosfc

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.