E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε ποια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα γλιτώσετε ουρές με εισιτήρια μέσω Ίντερνετ

Έχουν κοπεί 220.000 εισιτήρια τις πρώτες δύο βδομάδες

Σε ποια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα γλιτώσετε ουρές με εισιτήρια μέσω Ίντερνετ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/7/2018 | 12:38

Ξεκίνησε χθες η αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων (e-ticketing) για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και μέσω Διαδικτύου. Η νέα υπηρεσία αφορά συγκεκριμένους χώρους που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιείται εδώ και δύο εβδομάδες στα εκδοτήρια εισιτηρίων και έχουν κοπεί, αθροιστικά, 220.000 εισιτήρια. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, κα Αθηνά Χατζηπέτρου η αξία των εισιτηρίων των δύο πρώτων εβδομάδων υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει ολοκληρωθεί στους προβλεπόμενους χώρους και μουσεία (Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Κνωσός και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης).

Από χθες οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους και από το Διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση etickets.tap.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληκτρολογώντας την παραπάνω διεύθυνση ανοίγει μία καρτέλα με δύο αναφορές, η πρώτη απευθύνεται στους «Επισκέπτες» και η δεύτερη στους «Συνεργάτες». Κάνοντας κλικ στη λέξη «Επισκέπτες» καλούμαστε να επιλέξουμε τον αρχαιολογικό χώρο/μουσείο που επιθυμούμε να επισκεφθούμε ανάμεσα στην Αττική, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Αφού επιλέξουμε περιοχή, διαλέγουμε το χώρο (ας πούμε Αττική-Ακρόπολη και Κλιτύες) κλικάρουμε ημέρα και μία από τις έξι επιθυμητές ζώνες ώρας. Επιλέγουμε το είδος του εισιτηρίου που θέλουμε (ολόκληρο ή μισό) και τον αριθμό τους και ακολουθώντας τις οδηγίες φτάνουμε στο διά ταύτα που είναι… η πληρωμή μέσω τραπέζης.

Αξιοπερίεργο είναι πως από το Διαδίκτυο δεν μπορείς να προμηθευτείς «ελευθέρας», μια κατηγορία που περιλαμβάνει σχεδόν τα μισά εισιτήρια που κόβονται ετησίως, στην οποία υπάγονται πολλά στρώματα του πληθυσμού. Οπως είναι τα άτομα άνω των 65 ετών, οι μαθητές, οι φοιτητές κ.α. Οπως μας εξήγησαν, αυτό συμβαίνει επειδή ο νόμος του υπ. Πολιτισμού προϋποθέτει η έκδοση των συγκεκριμένων εισιτηρίων να συνοδεύεται από έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών. Ηδη εξετάζονται τρόποι για να γίνει τα σύστημα πιο εύρυθμο σε αυτόν τον τομέα.

Στο σύστημα υπάρχει και η αναφορά «Συνεργάτες». Αναφέρεται στα πιστοποιημένα τουριστικά γραφεία και χθες ήταν ανενεργή. Μας πληροφόρησαν ότι θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες «όταν φορτωθούν τα απαραίτητα στοιχεία». Η διάρκεια των εισιτηρίων της συγκεκριμένης κατηγορίας θα είναι τετράμηνη.
Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έστω και στην περιορισμένη μορφή του, ξεκινάει μετά από πολλές καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα, με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την ομαλή εξέλιξη της λειτουργίας του παρακολουθεί ομάδα εργασίας που συστάθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλήρης εφαρμογή του συστήματος θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι τουρίστες, οι οποίοι περιμένουν σε ατέλειωτες σειρές στα εκδοτήρια, μέσα στο λιοπύρι, όπως συνέβη στην Ακρόπολη την περασμένη Πέμπτη, ή όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά στην Κνωσό. Αν και για το συγκεκριμένο θέμα δεν ευθύνεται μόνο ο τρόπος προμήθειας του εισιτηρίου αλλά και η μη ομαλή ροή των επισκεπτών, που οφείλεται σε ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων φορέων. Γιατί όταν σε ένα μόνο πρωινό φτάνουν στην Ακρόπολη οι επιβάτες 7 κρουαζιερόπλοιων, δηλαδή 17.000 επισκέπτες, δεν υπάρχει περίπτωση η Ακρόπολη να μη φρακάρει, όπως και συνέβη. Τα ίδια μας λένε πως συμβαίνουν και στην Κνωσό, όπου όλες οι κρουαζιέρες «σκάνε» το πρωί και μετά το μεσημέρι δεν βλέπεις άνθρωπο.

Από τα καλά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εφόσον η εφαρμογή του προχωρήσει ομαλά, είναι και το γεγονός πως με το κλείσιμο της τουριστικής χρονιάς οι υπεύθυνοι θα έχουν στα χέρια τους και στατιστικές, με ακριβή εικόνα για τις ώρες αιχμής και τα «μποτιλιαρίσματα» στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, προκειμένου να λαμβάνονται μέτρα για την ομαλή κίνηση των επισκεπτών. Προς την κατεύθυνση αυτή οι «ζώνες ώρας», που πρέπει να επιλέξει ο επισκέπτης κατά την αγορά του διαδικτυακού εισιτηρίου, από την επόμενη χρονιά δεν θα είναι ενδεικτικές όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά δεσμευτικές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Πριν 11 ώρες

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Πριν 11 ώρες

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Πριν 11 ώρες

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Πριν 11 ώρες

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 11 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Πριν 11 ώρες

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Πριν 11 ώρες

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Πρόταση δυσπιστίας: Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

Χτες

Σκηνικό έντασης στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Τσακαλώτος: Η Μαρία Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς

Χτες

«Tο κυρίαρχο είναι να πέσει το κοινωνικό-οικονομικό μπλοκ που στηρίζει τον Μητσοτάκη»

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.