E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

H ιστορία του Ν`Γκολό Καντέ είναι το λιγότερο συγκινητική

Μέσα σε πέντε χρόνια κέρδισε σχεδόν τα πάντα

H ιστορία του Ν`Γκολό Καντέ είναι το λιγότερο συγκινητική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι ποδοσφαιρικές ιστορίες έχουν πολλές φορές μια γεύση από παραμύθι. Και είναι όμορφο να μαθαίνεις πως ένας αθλητής έφτασε στην κορυφή, αφού πρώτα έπρεπε να δοκιμαστεί πολλές φορές. Και είναι ακόμα πιο όμορφο να μαθαίνεις ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ζαλιστεί από την επιτυχία, αλλά παραμένει προσγειωμένος, παρά τα κατορθώματά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ν’ Γκολο Καντέ, που πλέον αγωνίζεται στην Τσέλσι, κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια, όσα άλλοι έχουν καταφέρει στα τριπλάσια χρόνια. Ο Καντέ γεννήθηκε σε ένα φτωχό προάστιο του Παρισιού. Κι όταν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα 8 του, οι ομάδες του ήταν επίσης φτωχές. Οι σκάουτερς των μεγάλων ομάδων τον προσπερνούσαν, γιατί στο παιχνίδι του έπαιζε για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζει όσο μάλλον θα ήθελαν.

Στα 20 του χρόνια, αφού πολλές ομάδες τον απέρριψαν, η Μπουλον του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στη 2η ομάδα της. Τότε η ομάδα αγωνιζόταν στην 2η κατηγορία της Γαλλίας, αλλά ο Καντέ αγωνίστηκε στην 6η κατηγορία με τις ρεζέρβες. Η ομάδα του ανέβηκε κατηγορία και ο Καντέ ανέβηκε με την σειρά του στην 1η ομάδα. Ο ανήφορος ήταν μεγάλος, αλλά η κορυφή δεν θα αργούσε να φανεί.

http://www.sportbible.com/football/news-take-a-bow-legends-the-story-of-ngolo-kante-is-a-remarkable-one-20171009

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@sportbible.com

Έκανε το ντεμπούτο του στην 2η κατηγορία το 2012. Όταν ήταν 21 ετών. Την περίοδο 2012/13, ο Καντέ έχει 37 συμμετοχές και η Μπουλον τερμάτισε στην 13η θέση της 3ης εθνικής. Η Καέν τον είχε εντοπίσει και τον απέκτησε ως ελέυθερο. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε βασικό στην Ligue 2, και ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για την άνοδο της ομάδας του στην Ligue 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από την παραμονή της Καέν στην πρώτη κατηγορία, ήρθε η πρόταση της Λέστερ. Η πρόταση της για έναν παίκτη που μέχρι πριν τρία χρόνια αγωνιζόταν στην 6η κατηγόρια της Γαλλίας, ήταν μυθική. Με 8 εκατομμύρια ευρώ, ο Καντέ το 2015 πέρασε το στενό της Μάγχης και έγινε κάτοικος Λέστερ. Όλοι ξέρουμε τι έγινε μετά. Το θαύμα της Λέστερ το 2016, οφείλεται κατά πολύ στον Ν’ Γκολο Καντέ, του οποίου το ταλέντο στην θέση του αμυντικού χαφ, αλλά και ο μηδενικός εγωισμός του, του χάρισαν το βραβείο του MVP της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και το πρωτάθλημα.

http://www.goal.com/en-us/news/86/italy/2016/05/16/23598102/dybala-kante-de-bruyne-and-the-best-transfers-of-the-season/hd-ngolo-kante-leicester-city/21

@goal.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη σεζόν ήρθε η πρόταση της Τσέλσι. 36 εκατομμύρια ευρώ αυτή την φορά. Η άνοδος του Καντέ ήταν ιλιγγιώδης. Αλλά δεν ζαλίστηκε. Έγινε βασικό μέλος των Λονδρέζων και της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Μέσα λίγο καιρό είχε περάσει από τα αζήτητα, να συγκαταλέγεται στα καλύτερα αμυντικά χαφ στον κόσμο.

Πήρε πρωτάθλημα και με την Τσέλσι. Και ξαναβγήκε MVP. To 2017 θα προταθεί και για «Χρυσή Μπάλα»! Το 2018 είναι βασικός και αναντικατάστατος της εθνικής Γαλλίας στα γήπεδα της Ρωσίας. Και θα κατακτήσει και το Μουντιάλ. Όταν οι παίκτες πήραν στα χέρια τους το τρόπαιο, ο Καντέ ντρεπόταν να το ζητήσει. Αν και ήταν από εκείνους που το άξιζαν περισσότερο. Αλλά είπαμε. Ο Καντέ πατάει ακόμα στην γη. Γι’ αυτό είναι και κορυφαίος, ένας παίκτης που κατάφερε σχεδόν τα πάντα μέσα σε 5 χρόνια.

https://www.peoplespostmedia.com/sports/item/13590-chelsea-s-n-golo-kante-collapses-during-training

@peoplespostmedia.com

Οι Γάλλοι ξέρουν την ιστορία, ξέρουν ποιος είναι και τι προσφέρει. Το ίδιο και οι συμπαίκτε του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που κατά την διάρκεια των εορτασμών στο Παρίσι, οι συμπαίκτες του άλλαξαν τους στίχους του γνωστού τραγουδιού «Les Champs-Elysées» και του αφιέρωσαν ένα σύνθημα, που το τραγούδησε όλη η Γαλλία. Και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο τρόπαιο για ένα παιδί που γεννήθηκε σε μια φτωχή συνοικία του Παρισιού από γονείς που μετανάστευσαν εκεί από το Μάλι...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.