E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο αγγίζει McDonaldΆs, Starbucks, KFC και Burger King!

Αποκαλυπτικό βίντεο

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο αγγίζει McDonaldΆs, Starbucks, KFC και Burger King!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα βίντεο που προβλήθηκε την Κυριακή από το China's Dragon TV προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτό, γιατί το επίμαχο βίντεο δείχνει προσωπικό της Shanghai Husi να χρησιμοποιεί κρέας που μαζεύει απ' το πάτωμα και, προφανώς, δεν πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας. Η εταιρεία έκλεισε άμεσα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους κολοσσούς που προμήθευε.

Η McDonald's Corp και η μητρική της KFC,Yum Brands Inc, απολογήθηκαν στο καταναλωτικό κοινό της Κίνας μετά την αποκάλυψη ότι η Shanghai Husi Food Co Ltd προμήθευε τις δυο αλυσίδες με ληγμένο κρέας.

Οι Αρχές της Κίνας πραγματοποιούν ελέγχους σε όλες τις εταιρείες που προμηθεύονταν προϊόντα απ' τη Shanghai Husi και, όπως αναφέρουν, θα επιθεωρήσουν τις υποδομές της μητρικής της, OSI, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των τροφίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπεύθυνος της έρευνας, όπως δήλωσε σήμερα, απαιτεί να έρθει στα χέρια του ο κατάλογος με όλες τις πωλήσεις της OSI. Υπογραμμίζει πως ήδη έχουν σφραγιστεί 4.500 κιβώτια βόειου κρέατος που είχαν παραγγείλει τα McDonald's, καθώς και 500 που είχε παραγγείλει η Yum's Pizza Hut.

Όμως, όλα δείχνουν πως αυτό το σκάνδαλο τροφίμων δεν περιορίζεται στην Κίνα, αλλά έχει μεταφερθεί ήδη και σε άλλες χώρες.

Ο εκπρόσωπος των McDonald's στο Τόκιο δήλωσε πως το 1/5 από τα McNuggets που σερβίρουν προέρχεται από τα κοτόπουλα της Shanghai Husi και πως οι πωλήσεις του προϊόντος έχουν ανασταλεί από χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη βρεθεί εναλλακτικοί προμηθευτές για να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας σε κοτόπουλο και προέρχονται από την Κίνα και την Ταϊλάνδη.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν μικρή πτώση, της τάξης του 1,4%, φτάνοντας στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 15 μηνών.

Σήμερα η Starbucks δήλωσε πως κάποια από τα προϊόντα τους περιείχαν κοτόπουλο, το οποίο προμηθεύονταν από τη Shanghai Husi. Όπως αναφέρουν, δεν είχαν άμεση επαγγελματική σχέση με τη Shanghai Husi, αλλά μερικά από τα προϊόντα της έφταναν σε αυτούς μέσω άλλου προμηθευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, έσπευσαν να διαβεβαιώσουν το καταναλωτικό κοινό πως δεν υπάρχουν πλέον τέτοια προϊόντα στα ράφια τους.

Η Burger King and Dicos, ιδιοκτησία της πολυεθνικής Ting Hsin International, αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα fast food στην Κίνα. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, θα αποσύρουν όλα τα προϊόντα Shanghai Husi από τα καταστήματά τους.

Το ίδιο ισχύει και για τις πιτσαρίες Papa John's International Inc, που δήλωσαν στο blog τους πως έχουν ήδη απομακρύνει όλη την προμήθεια από τη Shanghai Husi και έχουν κόψει κάθε δεσμό με την εταιρεία.

Η σουηδική εταιρεία επίπλων ΙΚΕΑ, η οποία εμπορεύεται και τρόφιμα, προμηθευόταν προϊόντα κρέατος από τη Shanghai Husi μέχρι και τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Όπως δηλώνουν, από τότε δεν είχαν καμία επαφή.

¶λλες εταιρείες των οποίων το όνομα συνδέθηκε με τη Shanghai Husi, όπως η Domino's Pizza Inc, δηλώνουν πως τα υποκαταστήματά τους στην Κίνα ποτέ δεν προμηθεύτηκαν από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ιδιαίτερο σημαντικό θέμα για του Κινέζους καταναλωτές, ύστερα από το σκάνδαλο του 2008, όταν γαλακτοκομικά προϊόντα μολυσμένα από μελαμίνη οδήγησαν στο θάνατο έξι βρέφη, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αρρώστησαν.

Υπήρξαν και άλλα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια που έπληξαν τη βιομηχανία του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, οδηγώντας τους Κινέζους στο να προτιμούν ξένες μάρκες, οι οποίες διατηρούν υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας.

Η Κίνα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά για τα McDonald's, με βάση τον αριθμό των εστιατορίων και των εσόδων. Ο φόβος έχει εξαπλωθεί στους καταναλωτές ύστερα από το νέο σκάνδαλο, που αποτελεί το κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων και στο Διαδίκτυο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Χτες

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Χτες

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Χτες

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Χτες

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Χτες

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Χτες

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Χτες

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Χτες

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.